arrow_drop_up arrow_drop_down
22 november 2019 

Hoe plan ik mijn berichten in voor social media?

Social media inplannen? De meeste mensen gebruiken tegenwoordig niet maar één social media kanaal, maar meerdere. Daarom is het handig als je een tool kunt gebruiken om je social media berichten in te plannen. Er zijn al meerdere apps waarmee dit al mogelijk is. Zoals Buffer, Hootsuite, Planoly en Later. Maar nu komt ook Facebook met een tool hiervoor.

Het was via Facebook al mogelijk om berichten in te plannen, maar dat was nog niet mogelijk via Instagram. Daarom heeft nu Facebook een eigen tool hiervoor gemaakt, zodat er ook op Instagram gepland kan worden. En deze tool is de Creator Studio.

Wat is de Creator Studio?

Creator Studio is een omgeving waar je je berichten voor zowel Facebook als Instagram kan publiceren en inplannen. Naast de berichten die je kan publiceren en plannen is het voor Instagram mogelijk om IGTV video’s te publiceren en plannen en is het voor Facebook mogelijk om een video te uploaden en live te gaan. Naast het publiceren en plannen van berichten kan je ook de statistieken bijhouden in de Creator Studio. Waar je wel goed op moet letten is dat je een zakelijk Instagram account hebt en een Facebook bedrijfspagina.

Hoe koppel ik mijn account aan de Creator Studio?

Zoals hierboven al genoemd is het van belang om een Instagram zakelijk account te hebben en een Facebook bedrijfspagina. Als je dit niet hebt, kun je geen gebruik maken van de Creator Studio.

Om jouw account of pagina te gaan koppelen ga je naar de Creator Studio. Automatisch staan de Facebook pagina’s er al in waar jij beheerder van bent. De Instagram accounts die je wil koppelen moet je los toevoegen. Zodra je druk op Instagram-accounts en dan instagram-accounts toevoegen dan volgt alles zich vanzelf. Zorg er wel voor dat jouw Instagram account is gekoppeld aan bijbehorende Facebook pagina, anders zal de koppeling niet werken.

Hoe werkt de Creator Studio?

Zodra je je Instagram account hebt gekoppeld en je Facebook pagina ziet staan dan kan je gaan beginnen met het publiceren van berichten en het inplannen. Bovenaan kun je switchen tussen Facebook en Instagram, zo kun je zelf kiezen waar je een bericht op publiceert of plant.

Linksboven, bij zowel Facebook als Instagram, staat een blauwe knop met daarin bericht maken. Klik hierop als je een bericht wil maken. Je krijgt dan nog een aantal opties wat voor soort bericht je wil maken. Zodra je hier op hebt gedrukt is het een kwestie van de tekst toevoegen, de foto uploaden en het bericht publiceren of gaan inplannen.

Nadat je je bericht hebt gepubliceerd of heb ingepland kan je de berichten terugvinden in de inhoudsbibliotheek. Hier vind je ook de statistieken terug per bericht.

Succes met het publiceren en inplannen van je social media berichten!

Over de schrijver
Ik ben Francina en eigenaar van Toolenberg B.V. Zelf ben ik al langer dan 30 jaar ondernemer. Mijn eerste bedrijf was een schoonmaakbedrijfje waar ik voor de hele straat schoonmaak klussen uit handen nam. Later had ik een naaischool en werkte ik als kleermaakster voor heel veel klanten. Mijn eerste bedrijf wat ingeschreven was bij KvK was Fashion Solution, een bedrijf waar we mediator waren tussen opdrachtgever en kandidaat en wij W&S van mensen. Ik heb dat met veel passie gedaan tot 1 april 2018, daarna heb ik mijn bedrijf verpacht. Per 1 juni 2018 ben ik actief met mijn nieuwe bedrijf aan de slag gegaan Master Your Business Moves. En per oktober 2019 ben ik gestart met een nieuw bedrijf Tot de Macht Drie
Reactie plaatsen